Tilgjengelighet

Lokalet vårt har dessverre noen begrensninger når det kommer til tilgjengelighet. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss på sosiale medier eller på vår mail anarresbokkafe@gmail.com.

Maria Puenchir i Steatornis skrev en tilgjengelighetserklæring om lokalet i anledning Reclaim Pride. Teksten under er i all hovedsak en gjengivelse av denne teksten med noen små endringer gjort i etterkant. Vi retter en stor takk til dichte for hjelpen og arbeidet!

Beskrivelse av lokalet

Inngang fra gateplan. Døren har bredde 71 cm. En lav dørterskel på gateplan leder inn til en rampe på innsiden av døren. Man trør direkte ned på en rampe som fører ned på gulvet. Her er snuplass. En rampe fører opp til selve kafeen. Lyset her inne er hvitt.

Hovedrom

Døren opp til selve kafeen har en karm. Lokalet er veldig modulært, det er flere bord som omrokkeres avhengig av arrangement, en disk, en scene og prosjektor. Disken er kort, så om arrangementet inkluderer servering eller salg kan man rulle opp på siden av den og bestille. Taklyset er ganske skarpt. Det er mange lamper i rommet som gir en mer dempet belysning. Akustikken er litt skarp på grunn av store vinduer og noen glatte veggpartier, men vi har festet flere lyddempere i taket og på veggene.

Lokalet i lav belysning har gult lys fra rommets frittstående lamper som skinner rolig oppover langs varme vegger, mens lyset fra gata skinner inn gjennom vinduet og skaper et noe dempa inntrykk. På dagtid vil dem som sliter med lysømfintlighet sannsynligvis like denne belysningen, mens dem som må ha mer lys kan nok synes dette blir for lite.

Toalett

Ikke HC-toalett på området. Toalettet ligger innerst i inngangspartiet til lokalet. Denne har ikke døråpner, og det er en terskel inn. Toalettet er ikke trinnfritt. Rommet er lite og har ikke rom til snuplass, og heller ikke håndtak til å støtte seg på ved toalettet. Det er heller ikke armlener å støtte seg på om man har behov for dem når man skal reise seg. Man har søppelbøtte her, en med lokk og en uten. Rullestolbrukere vil ikke få plass til rullestolen sin. Heller ikke plass til assistent. Manglende romstørrelse kan også være ubehagelig for store personer.